خواص ویتامین ها و مواد معدنی؛ از ویتامینA
رژیم و تغذیهویتامین ها
برای اینکه بدنی سالم داشته باشید که مثلماشین کار کند و دچار مشکل نشود، لازم است حتما در رژیم غذایی خود توجه به مواد مغذیو ویتامین ها را در اولویت قرار دهید. اگرچه بسیاری از مواد مغذی و معدنی را میتوانیدبا خوردن مکملهای غذایی در طی روز دریافت کنید، ولی بسیاری از انواع ویتامین ها معمولادر رژیم غذایی روزانهی شما وجود دارد و یا میتوانید با برنامهریزی اصولی آن را دربرنامهی غذایی خود بگنجانید.
آیا ترجیح میدهید مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن خود را از روشهای طبیعی دریافت کنید؟ پیشنهاد ما به شما معرفی۲۰ نوع مادهی غذایی بسیار مهم است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم
ویتامین ها
ویتامین A
چرا بدن به این ویتامین نیاز دارد: ویتامینهای همخانوادهی A نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن، باروری و مخصوصا بینایی دارند. ویتامینهای گروه A،که شامل بتاکاروتنها میشوند، در عملکرد صحیح شبکیهی چشم، قرنیه و غشاهای چشم نقشمهمی دارند.
از کجا دریافت کنیم: بالاترین غلظت ویتامینA در سیبزمینیشیرین است، یک سیبزمینی شیرین متوسط بیش از ۲۸۰۰۰ واحد ویتامین A دارد. به عبارتدیگر ۵۶۱ درصد بیشتر از میزان توصیه شده برای استفاده در یک رژیم روزانه. جگر گاو،اسفناج، ماهی، شیر، تخممرغ و هویج هم منابع خوب این ویتامین محسوب میشوند
ویتامین B6
چرا بدن به این ویتامین نیاز دارد: ویتامینB6، ترکیبی از شش ویتامین مختلفاست که تأثیر مشابهی بر بدن دارند. این ترکیب موجب ایجاد سوختوساز در موادغذایی میشود،به عملکرد بهتر هموگلوبین (از سلولهای خونی) کمک میکند، میزان قند خون را تنظیم میکندو یک آنتیبادی مفید در مبارزه با بیماریهای بدن محسوب میشود.
از کجا دریافت کنیم: ماهی، جگر گاو و ماکیانسرشار از ویتامین B6 هستند، اما یکی از بهترین منابع غنی برای دریافت این ویتامین نخود است. بههمین خاطر پیشنهاد می شود افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، حتما نخود را در برنامهیروزانه خود قرار دهند. خوردن یک فنجان نخود، حدود ۱/۱ میلی گرم ویتامین B6 دارد که درحدود ۵۵ درصد از مصرف روزانه شما را تأمین میکند.
ویتامین B12
چرا بدن به این ویتامین نیاز دارد: ویتامینB12 بر سیستم عصبی،ثبت اطلاعات در DNA و سلولهای خونی تأثیرگذار است. این ویتامین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشودو کمبود یا فقدان آن در بدن موجب خستگی، ضعف و کسالت میشود.
از کجا دریافت کنیم: محصولات حیوانی بهترینمنبع دریافت ویتامین B12 هستند. ویتامین B12 به طور طبیعی در جگر گاو، ماهی قزلآلا، سالمون و ماهی تُن وجود دارد. همچنیندر برخی محصولات این ویتامین به صورت مصنوعی به بعضی از مواد غذایی مانند غلات صبحانهافزوده میشود.
ویتامین C
چرا بدن به این ویتامین نیاز دارد: ویتامینC یک آنتیاکسیدانبسیار مهم است و در بسیاری از فرایندهای کلیدی بدن مانند متابولیسم پروتئینها و سنتزانتقالدهندههای عصبی نیز نقش مهمی را بازی میکند.
از کجا دریافت کنیم: بسیاری از مردم باشنیدن نام ویتامین C،یاد مرکبات میافتند، اما فلفل قرمز شیرین نیز سرشار از ویتامین C است. کیوی،کلم بروکلی، کلم بروکسل و طالبی نیز منابع خوبی از ویتامین C هستند.
کلسیم
محصولات لبنی منبع ویتامین ها
چرا بدن به کلیسم نیاز دارد: کلسیم یکیاز حیاتیترین مواد مورد نیاز بدن است، بیش از ۹۹ درصد کلسیم دریافتی ذخیره میشودو در تقویت دندانها و استخوانها اثرگذار است، این درحالی است که باقیماندهی آن باورود به رگهای خونی موجب بهبود عملکرد ماهیچهها، ارتباطات سلولی و ترشحات هورمونیمیشود.
از کجا دریافت کنیم: محصولات لبنی سرشاراز کلسیم هستند، ماست سادهی کمچرب در حدود ۴۱۵ میلیگرم کلسیم دارد که حدود ۴۲ درصدنیاز روزانهی انسان را تأمین میکند. سبزیجاتی که برگ تیره دارند مانند کلمپیچ وکلمچینی نیز حاوی کلسیم هستند. گاهی نیز این مادهی حیاتی در آبمیوههای غنی شدهو حبوبات نیز وجود دارد
ویتامین D
چرا بدن به این ویتامین نیاز دارد: هنگامیکه در معرض اشعهی آفتاب قرار میگیرید، بدن شروع به ساخت این ویتامین میکند. اینویتامین در جذب کلسیم و رشد استخوانها بسیار تأثیرگذار است. همچنین این ویتامین دررشد سلولی، مصونیت در برابر بیماریها و کاهش التهاب در بدن نیز نقش مهمی دارد. کمبودویتامین D میتواند عوارضیمانند درد و ضعف ماهیچهها، ریزش مو و حتی افسردگی به همراه داشته باشد.
از کجا دریافت کنیم: ماهیهای چرب مانندسالمون از جمله منابع غنی دریافت این ویتامین هستند (روغن کبد ماهی شامل ویتامین D زیادی است).بیشتر مردم ترجیح میدهند، ویتامین Dمورد نیاز بدن خود را با مصرف شیر، غلات صبحانه، ماست و آبپرتقال بهدست بیاورند.
ویتامین E
چرا بدن به این ویتامین نیاز دارد: ویتامینE یک آنتیاکسیدانقوی است که از بدن در برابر آسیب مولکولهای مضر یا همان رادیکالهای آزاد، محافظتمیکند. این ویتامین برای سیستم ایمنی بدن، سلامت رگهای خونی و جلوگیری از هشدنخون بسیار مفید است (مانند وقتی که جایی از بدن خودتان را میبُرید).
از کجا دریافت کنیم: یک بسته روغن جوانهیگندم خیلی بیشتر از هر نوع غذای دیگری ویتامین Eدارد. اکثر مردم ترجیح میدهند نیاز روزانهی بدن به ویتامین E را از طریقدانهی آفتابگردان (یک فنجان از آن در حدود ۳۷ درصد نیاز روزانه را تأمین میکند)یا بادامها (یک فنجان از آن در حدود ۳۴ درصد نیاز روزانه را تأمین میکند) به دستبیاورند.
فولیک اسید
اسفناج منبع ویتامین ها
چرا بدن به فولیک اسید نیاز دارد: فولیکاسید که از خانوادهی ویتامین B است، در سلامت ن باردار و جنین نقش مهمی دارد و میتواند از تولد کودکانناقص جلوگیری کند. همچنین فولیک اسید به ساخت بافتهای جدید و شکلهای پروتئینی کمکمیکند.
از کجا دریافت کنیم: فولیک اسید در غذاهایمتنوعی از جمله سیزیجاتی با برگ تیره، میوهها، آجیل و فرآوردههای لبنی یافت میشود.جگر گاو بیشترین میزان فولیک اسید را دارد اما اگر مزهی آن را دوست ندارید، اسفناججایگزین مناسبی برای آن است. با توجه به اهمیت زیادی که بر روی سلامت جسم دارد، برخیکشورها نان، غلات صبحانه و برخی دانهها را با فولیک اسید غنی کردهاند.
آهن
چرا بدن به آهن نیاز دارد: پروتئینها دربدن از این ف برای انتقال اکسیژن و رشد سلولها استفاده میکنند. اکثر آهنِ بدن درهموگلوبین که پروتئینی موجود در سلولهای خون است، یافت میشود و کار آن انتقال اکسیژنبه بافتهای بدن است.
از کجا دریافت کنیم: دو نوع آهن در رژیمغذایی وجود دارد: آهن هِم (که در غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی و ماکیان یافتمیشود) و آهن غیر هِم (که در منابع گیاهی مانند عدس و لوبیا یافت میشود). جگر مرغدر حدود ۶۱ درصد از نیاز روزانهی بدن به آهن هِم را شامل میشود.
ویتامین K
چرا بدن به این ویتامین نیاز دارد: ویتامینK، در انعقاد و هشدن خوننقش بسیار حیاتی دارد. بدون وجود این ویتامین، در هنگام جراحت، بدن شما قادر نخواهدبود مانع از ادامهی خونریزی شود.
از کجا دریافت کنیم: سبزیجات برگدار وسبز، بهترین منبع ویتامین K هستند که با نام فیلوکینون نیز شناخته میشود، یک فنجان کلم کالی در حدود۱/۱ میلیگرم ویتامین K دارد و این میزان در خربزه و اسفناج به حدود یک میلیگرم میرسد. از دیگر منابعغذایی که شامل این ویتامین میشود، میتوان به شلغم، خردل و چغندر اشاره کرد.
لیکوپن
مواد غذایی سالم، ویتامین ها
چرا بدن به لیکوپن نیاز دارد: مهمترین ویژگیاین رنگدانهی شیمیایی که در میوهها و سبزیجات قرمز رنگ وجود دارد، خاصیت آنتی اکسیدانیآن است. برخی مطالعات نشان میدهد که این رنگدانهی شیمیایی به محافظت از بدن در برابرطیف وسیعی از بیماریها از جمله بیمارهای قلبی و انواع مختلفی از سرطانها کمک میکنند.
از کجا دریافت کنیم: گوجهفرنگی بهترینمنبع حاوی لیکوپن است و فرآوردههای تهیه شده از گوجهفرنگی مانند سس، ربها و انواعپورهها نیز حاوی مقدار زیادی لیکوپن هستند. گوجهفرنگی خام در مقایسه با هندوانه،لیکوپن کمتری دارد. به عبارت دیگر هندوانه یکی از منابع بسیار غنی لیکوپن است که بهنظر میرسد کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
لیزین
چرا بدن به لیزین نیاز دارد: لیزین یکیاز انواع آمینواسیدهاست که به جذب کلسیم و تشکیل کلاژن برای استخوانها و بافتهایمرتبط کمک میکند. همچنین نقش بسیار مهمی در تولید کارنیتین دارد. کارنیتین یک مادهیغذایی است که به حفظ سطح کلسترول کمک میکند.
از کجا دریافت کنیم: غذاهای حیوانی غنیاز پروتئین، بهخصوص گوشت قرمز غنی از لیزین هستند. از دیگر مواد غذایی حاوی لیزینمیتوان به آجیل، حبوبات و سویا نیز اشاره کرد.
منیزیم
چرا بدن به منیزیم نیاز دارد: بدن از منیزیمدر بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی استفاده میکند. این موارد شامل حفظ عضله، عملکرد مناسباعصاب، حفظ ثبات در ریتم ضربان قلب و حفظ استحکام استخوانها میشود.
از کجا دریافت کنیم: سبوس گندم حاوی مقدارزیادی منیزیم است که خوردن یک فنجان از آن تقریبا ۲۲ درصد نیاز روزانهی شما را برطرفمیکند. با حذف جوانه و سبوس از گندم (یعنی همان چیزی که شما در آرد سفید و نانهایبدون سبوس با آن مواجه هستید)، میزان دریافتی منیزیم مورد نیاز بدن به شدت کاهش مییابد.از دیگر مواد غذایی که حاوی منیزیم است میتوان به بادام هندی، سبزیجات سبز مانند اسفناجاشاره کرد.
1729- دنباله بیانه دوم انقلاب از رهبری
1228- دنباله بیانیه مقام رهبری به گام دوم انقلاب....
1727- بیانیه مقام رهبری گام دوم انقلاب خطاب به ملت و جوانان....
ویتامین ,دریافت ,میکند ,کنیم ,یک ,غذایی ,این ویتامین ,بدن به ,نیاز دارد ,چرا بدن ,از کجا ,حاوی مقدار زیادی ,تقویت سیستم ایمنی
درباره این سایت